måndag 9 februari 2009

Eniro.se ligger före Hitta.se - fortfarande

Som jag skrev för ett tag sedan föreföll nyheten om tronskiftet mellan de båda söktjänsterna Hitta och Eniro vara för tidigt utlyst Eniro toppar igen!. Självklart kan även jag ha fel och därför följer jag upp det nu några veckor senare för att se om så var fallet. Bilderna nedan är beskurna skärmdumpar hämtade från Kia index som visar Eniros respektive Hittas besökssiffror. Som framgår är Eniro fortfarande överlägsen Hitta även om skillnaden inte är så stor.Eniro.se på Kia index - unika webbläsare
Hitta.se på Kia index - unika webbläsare
Eller förresten, inte så stor, skillnaden är ca 200 000 unika besökare per vecka det innebär att bara den skillnaden är större än totala antalet unika besökare för hela 302 av de 364 webbsidor som redovisade siffror den här veckan.
Ytterligare en intressant siffra man kan se på Kia är att besökarna tittade på i snitt 3.4 sidor hos Hitta men hela 4.4 hos Eniro. Det gör att Eniro.se faktiskt har 5 miljoner fler sidvisningar än Hitta.se eller 20% ungefär - en icke föraktlig skillnad som säkert påverkar möjligheterna till annonsförsäljning positivt. Sen skall man ju i ärlighetens namn säga att det kan vara både positivt och negativt som indikeras med fler sidvisningar per besökare. Det kan indikera en mer intressant tjänst med använda tilläggsfunktioner etc, men det kan också indikera en mer svåranvänd tjänst som kräver fler sidor för att få ett svar. Skulle det vara det senare i Eniros fall så lär ju Hitta vinna i längden men om det är det förra lär Eniro tjäna på det då deras besökare är nöjdare. Vi får väl se i framtiden, båda vill nog gärna distansera den andre ordentligt och båda satsar stort i en tid av vikande konjunktur. Det lär krävas rejält med kraft för att avgöra kampen både i resurser och uthållighet, frågan är om båda parter vill lägga det eller om endera sidan "blinkar" när det gäller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar